Casa Batlló

Hvad skal man se i Barcelona

Liste over de vigtigste seværdigheder i Barcelona og Catalonien


Barcelona er blevet et af Europas mest populære rejsemål. Byen har usædvanligt meget at byde på, og har oven i købet en lang række tilbud inden for rækkevide i den omkringliggende region Catalonien.

Barcelona bycentrum, Barrio Gótico er blandt Europas bedst bevarede middelalderkvarterer, og samtidig er Barcelona en meget moderne by, der er helt fremme i skoene: man har et af Europas største metrosystemer, området 22@Barcelona er et af de mest moderne i Europa: her tømmer skraldespandene sig selv og næsten al energien i det enorme kvarter stammer fra solcelle-anlæg. Og nu forbinder hurtigtoget Barcelona med hovedstaden Madrid og turen til Paris med hurtiggoget tager blot 4½ time.

Hvad skal man så se, når man kommer til Barcelona? Der er rigtig meget at se i storbyen, og det kan være svært at nå det hele på en enkelt tur. Omvendt er Barcelona en overskuelig by, og afstandene gøres kortere af et offentligt transport system, der fungerer. På listen nedenfor har du vores bud til nogle af byens must, samt et par råd til spændende destinationer uden for Barcelona.

Sagrada Familia
Sagrada Familia - Antoni Gaudís kirke

Antoni Gaudís Sagrada Familia

Antoni Gaudís berømte kirke er svær at beskrive i et par sætninger, men sikkert er det, at kirken er noget helt for sig selv. Med til kirkens historie hører den lange tilblivelses-proces: Antoni Gaudí arbejdede på kirken mellem 1883 og 1926, så kom Borgerkrigen og nu regner man med, at kirken kan førdiggøres i forbindelse med hundredeåret for Gaudís død (2026).
Hoja Santa Barcelona
Hoja Santa - en af Barcelonas mange Michelin-restauranter

Gastronomi i Barcelona

Barcelona har et fantastisk udbud af restauranter - og du får generelt meget for pengene:

Antoni Gaudís mesterværk Colonia Güell

Antoni Gaudís lille mesterværk uden for Barcelona - den ufærdige kirke i Colonia Güell, der fungerede som værksted og eksmerimentarium for de tekniske elementer på Sagrada Familia-kirken i selve Barcelona
Colonia Güell hyperbolske paraboloider
Colonia Güell - hvælvingerne med hyperbolske paraboloider, som Gaudí senere skulle bruge i Sagrada Familia-kirken.

 

Sejlture

Barcelona har havpromenaden helt tæt på bycentrum. Få en fantastisk oplevelse med en sejltur på havet, der udgår fra havnen i Barcelona. Der er mulighed for at bestille frokost og kolde drinks, og det milde klima gør det muligt at springe i vandet det meste af året.
Sejltur
Sejlture på Middelhavet - Barcelona Rejser organiserer private sejlture

 

Vinture

Catalansk vin er kommet . I det nordlige. På Barcelona-rejser kan du læse en række artikler om catalansk og spansk vin. Vi kan også hjælpe jer med at arrangere en tur til Cataloniens vindistrikter (Penedès, Priorat, Conca de Berberà, Ampurdà, o.a.) hvis I er en større gruppe.
Vinture
Vinture - Barcelona er omgivet af vinområderne Priorat, Penedes, Montsant, Alella og i Nordspanien finder man Ribera del Duero og Rioja

 

Oplev Lionel Messi på Camp Nou

Det er en utrolig oplevelse at sætte sig ind på FC Barcelona Camp Nou i forbindelse med en fodboldkamp. Der er plads til ca. 99.000 tilskuere på det enorme stadion.
Lionel Messi
Lionel Messi - kan opleves talrige gange i løbet af året på Camp Nou.

 

Luksushoteller

Oplev Barcelona fra oven fra en af byens mange flotte tagterrasser. Barcelona har specielt på byens fire-stjernede hoteller en lang række lækre tagterrasser, som du kan opleve. Tag en dukkert på taget af en Ramblaen ældste bygninger eller drik en mojito med udsigt over den Olympiske Havn.
Luksushoteller i Barcelona
Luksushoteller i Barcelona - hotelstandarden i Barcelona er generelt høj, og i vinterperionden kan man normalt få et 4* hotel for 100-120 €/nat og et 5* hotel for 200-250 €/nat .

 

Montserrat & Cava

Montserrat-bjerget er Catalanernes hellige bjerg. Her ligger det berømte benediktinske kloster med Den Sorte Madonna. Besøg bjerget og nyd den fantastiske udsigt. Kombiner evt. udflugten med et besøg på et af cavahusene for foden af bjerget.
Cava
Luksushoteller i Barcelona - hotelstandarden i Barcelona er generelt høj, og i vinterperionden kan man normalt få et 4* hotel for 100-120 €/nat og et 5* hotel for 200-250 €/nat .

 

Barcelonas diskoteker og barer

Barcelona har et væld af gode barer og diskoteker. I sommerperioden åbner barerne og diskotekerne i Den Olympiske Havn deres terrasser ud til Middelhavet.
  • Vi tilbyder at booke entréer til diskoteker i forbindelse med firmarejsen
Barcelona
Diskotek - kø foran et af Barcelonas diskoteker

 

Læs om Antoni Gaudís arkitektur

Rejser, guidede ture og hoteller

ASTA
Enoturisme Penedes
Gouda
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex