HVad skal man se i Barcelona

Hvad skal man se i Barcelona?

Liste over de vigtigste seværdigheder i Barcelona og Catalonien

sted
Barcelona, Spanien
Kasper Christiansen
Tekester & billeder: Kasper Christiansen
15. november, 2020 (revideret udgave)

Barcelona har en enorm diversitet: Det Gotiske Kvarter er blandt Europas bedst bevarede middelalderkvarterer og samtidig har byen en lang række moderne arkitektur der slår de fleste europæiske storbyer.

Barcelona har et enorm og velfungerende metrosystem, en af verdens kendteste fodboldlubber (FC Barcelona), et væld af gourmet- og tapasrestauranter og en strand, man kan gå til fra Ramblaen på 15-20 minutter.

Og har man ikke nok i selve Barcelona er det nemt at rejse i resten af Spanien og videre op gennem Europa: Barcelona er forbundet med hovedstaden Madrid med hurtigtoget AVE (det tager blot 2½ time at tilbagelægge de mere end 600 kilometer), og en tur til Paris med hurtigtoget tager blot 4½ time.

Barcelona er blevet et af Europas mest populære rejsemål. Byen har enormt meget at byde på, og en lang række tilbud inden for rækkevide i den omkringliggende region.

Men hvad skal man nå at se i Barcelona, hvis man kun har et par dage eller en lille uge? Der er rigtig meget at se i storbyen, og det kan være svært at nå det hele på en enkelt rejse. Omvendt er Barcelona en overskuelig by, og afstandene gøres kortere af et offentligt transportsystem.

På listen nedenfor har vi samlet en række af byens must sees, samt et par råd til spændende destinationer uden for Barcelona.

Sagrada Familia
Sagrada Familia - Antoni Gaudís kirke

Antoni Gaudís Sagrada Familia

Antoni Gaudís berømte kirke er svær at beskrive i en enkelt sætning, men kirken er noget helt for sig selv. Med til kirkens historie hører den lange tilblivelses-proces: Antoni Gaudí arbejdede på kirken mellem 1883 og 1926. Herefter kom Den Spanske Borgerkrig, og siden regnede man med, at kirken kunne førdiggøres i forbindelse med hundredeåret for Gaudís død (2026). Men pga. Covid-19 har færdiggørelsen længere udsigter...

Hoja Santa Barcelona
Hoja Santa - en af Barcelonas mange Michelin-restauranter

Gastronomi i Barcelona

Barcelona har et fantastisk udbud af restauranter - og man får generelt meget for pengene:

Colonia Güell, sydvest for Barcelona
Colonia Güell, sydvest for Barcelona

Antoni Gaudís mesterværk Colonia Güell

Antoni Gaudís lille mesterværk uden for Barcelona - den ufærdige kirke i Colonia Güell, der fungerede som værksted og eksmerimentarium for de tekniske elementer på Sagrada Familia-kirken i selve Barcelona

 

Sejlture

Barcelona har havpromenaden helt tæt på bycentrum. Få en fantastisk oplevelse med en sejltur på havet, der udgår fra havnen i Barcelona. Der er mulighed for at bestille frokost og kolde drinks, og det milde klima gør det muligt at springe i vandet det meste af året.

Sejltur
Sejlture på Middelhavet - Barcelona Rejser organiserer private sejlture

 

Vinture

Catalansk vin er kommet på mode. Læs en række artikler om catalansk og spansk vin eller få os til at hjælpe jer med at arrangere en tur til Cataloniens vindistrikter (Penedès, Priorat, Conca de Berberà, Ampurdà, o.a.), hvis I er en større gruppe.

Vinture
Vinture - Barcelona er omgivet af vinområderne Priorat, Penedes, Montsant, Alella og i Nordspanien finder man Ribera del Duero og Rioja

 

Oplev fodbold i verdensklasse på Camp Nou

Det er en utrolig oplevelse at sætte sig ind på FC Barcelona Camp Nou til en fodboldkamp. Der er plads til ca. 99.000 tilskuere på det enorme stadion.

Lionel Messi
Lionel Messi spiller ikke længere på Camp Nou - men man kan stadig opleve fodbold i verdensklasse sammen med knap 100.000 andre fodboldtilhængere på Camp Nou.
Trappeparti fra Casa Batlló
Luksushoteller i Barcelona - hotelstandarden i Barcelona er generelt høj, og i vinterperionden kan man normalt få et 4* hotel for 100-120 €/nat og et 5* hotel for 200-250 €/nat .

Luksushoteller

Oplev Barcelona fra oven fra en af byens mange flotte tagterrasser. Barcelona har specielt på byens fire-stjernede hoteller en lang række lækre tagterrasser, som du kan opleve. Tag en dukkert på taget af en Ramblaen ældste bygninger eller drik en mojito med udsigt over den Olympiske Havn.

Montserrat & Cava

Montserrat-bjerget er Catalanernes hellige bjerg. Her ligger det berømte benediktinske kloster med Den Sorte Madonna. Besøg bjerget og nyd den fantastiske udsigt. Kombiner evt. udflugten med et besøg på et af cavahusene for foden af bjerget.

Cava
Luksushoteller i Barcelona - hotelstandarden i Barcelona er generelt høj, og i vinterperionden kan man normalt få et 4* hotel for 100-120 €/nat og et 5* hotel for 200-250 €/nat .

Barcelonas diskoteker og barer

Barcelona har et v æld af gode barer og diskoteker. I sommerperioden åbner barerne og diskotekerne i Den Olympiske Havn deres terrasser ud til Middelhavet.

Barcelona
Diskotek - kø foran et af Barcelonas diskoteker

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden