Colonia Güell

Colonia Güell

Antoni Gaudís koloni ligger syd for Barcelona

Gaudí er på mange måder værkstedet hvor Gaudí udtænkte planerne til Sagrada Familia. Gaudí færdiggjorde aldrig kirken, og derfor kalder man i stedet bygningen for Cripta de Colonia Güell, da kun krypten til kirken står færdig.

Bygningen er det sidste større bygningsværk, Gaudí kastede sig over (La Sagrada Familia arbejdede arkitekten på siden 1883). Men bygningen indeholder en række elementer, som Gaudí udviklede over en menneskealder og kom til at bruge i andre bygningsværker.

Forstadier og studier til La Sagrada Familier

Således er bygningen først og fremmest vigtig, fordi den fungerer som et værksted, hvori Gaud udviklede nogle af de motiver og teknikker, han senere kommer til at bruge i byggeriet på La Sagrada Familia. Af disse teknikker er særligt én vigtig: hyperblen.

Brugen af matematiske formler som hyperblen og den hyperbolske parabolide er grundformer i byggeriet. Disse grundformer brugte Antoni Gaudí i modelform, og genanvendte dem senere i Sagrada Familia i Barcelona. Disse former bliver senere brugt i en lang række moderne værker inden for arkitekturen, og derfor er Colonia Güell et arkitekturhistorisk hovedværk.

ASTA
Enoturisme Penedes
Gouda
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex