Colonia guell

Colonia Güell

Antoni Gaudís bygningsværker ligger 20 minutters kørsel syd for Barcelona

Bygningen er det sidste større bygningsværk, Gaudí kastede sig over (La Sagrada Familia arbejdede arkitekten på siden 1883). Men bygningen indeholder en række elementer, som Gaudí udviklede over en menneskealder og kom til at bruge i andre bygningsværker.

symbol
Gaudí er 'værkstedet' hvor Gaudí udtænkte planerne til Sagrada Familia. Gaudí færdiggjorde aldrig kirken, og derfor kalder man i stedet bygningen for Cripta de Colonia Güell, da kun krypten til kirken står færdig.
Colonia Güell
Colonia Güell - et tidligt byggeri, der peger frem mod La Sagrada Familia

Forstadier og studier til La Sagrada Familier

Således er bygningen først og fremmest vigtig, fordi den fungerer som et værksted, hvori Gaud udviklede nogle af de motiver og teknikker, han senere kommer til at bruge i byggeriet på La Sagrada Familia. Af disse teknikker er særligt én vigtig: hyperblen.

Colonia Güell
Colonia Güell - den fascinerende tagkonstruktion på krypten af Colonia Güell, der fungerede som prøvesten til Sagrada Familia

Brugen af matematiske formler som hyperblen og den hyperbolske parabolide er grundformer i byggeriet. Disse grundformer brugte Antoni Gaudí i modelform, og genanvendte dem senere i Sagrada Familia i Barcelona. Disse former bliver senere brugt i en lang række moderne værker inden for arkitekturen, og derfor er Colonia Güell et arkitekturhistorisk hovedværk.

Colonia Güell hyperbolske paraboloider
Colonia Güell - hvælvingerne er bygget op omkring hyperbolske paraboloider, som Gaudí senere brugte i Sagrada Familia.

Hvordan kommer man til Colonia Güell?

Colonia Güell ligger i Santa Coloma de Cervelló. Den bedste måde at komme til Colonia Güell på, er ved at tage en metro til Plaza España og derfra tage et lokaltog (enten S3, S4 eller S8) til Santa Coloma de Cervelló. Rejsetiden fra Plaza España er cirka 20 minutter, og fra togstationen er der omkring 10 minutters gang.

Privat transport til Colonia Güell
Hvis I er en gruppe og ønsker privat transport i bus, kan Barcelona Rejser hjælpe jer. Skriv venligst en mail til os for at få et tilbud.

Bestil et tilbud på en guidet tur

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden