Sagrada Familia

La Sagrada Familia

Antoni Gaudís uafsluttede mesterværk Sagrada Familia

La Sagrada Familia er Gaudís kendteste og uden tvivl et af Europoas mest bemærkelsesværdige byggerier. Og kirken, som Gaudí byggede på kirken gennem 43 år uden at blive tilnærmelsesvist færdig og som blev påbegyndt i 1882 er nu ved at være færdig. Efter mange generationers arbejde på kirken er byggeriet ved nærme sig nu sin afslutning.


Sagrada Familia-kirken
Højt til himlen. Man skal læne hovedet langt tilbage for at få det hele med på Sagrada Familia-kirken i Barcelona, men faktisk bliver kirken betydeligt højere over de næste år, når Kristurtårnet bliver bygget færdigt (2019-2022).

Efter katedralen La Seu og Santa María del Mar, der bliver kaldt for La Catedral del Mar, er La Sagrada Familia Barcelonas tredje katedral. Gaudí og Bocabella, manden bag foreningen "Josefinerne", der stod for at administrere økonomien forbundet med konstruktionen af kirken, ønskede en kirke, der var noget fuldkomment særligt. En enestående kirke, der havde Den Hellige Familie ("La Sagrada Familia") i centrum.

Når kirken står færdig vil kirken have i alt 18 tårne. Tårnene repræsenterer henholdsvis de 12 apostle, de 4 evangelister, Jomfru Maria og Kristus. Kristustårnet, der vil blive rejst i kirkens centrum, og som altså skal hvilke på kirkeskibet, kommer op i 172,5 meters højde - de eksisterende tårne måler 109 meter.

Arbejdet på mosaikkerne i kirkens loft
Arbejdet på mosaikkerne i kirkens loft i 2010.

Hvornår kom kirken i brug?

Kirken blev indviet af Pave Benedikt XVI d. 13. november 2010. Det betyder dog langtfra, at kirken nu står færdig De oficielle tal hedder, at det først er i 2026 (hundredeåret for Gaudís fødsel) eller måske endda i 2030, at kirken endelig vil stå helt færdig. Det centrale kirkerum er i brug , men der mangler endnu 10 af de 18 tårne og den sidste fascade før kirken er helt færdig.

Sagrada Familia af Antoni Gaudí
Sagrada Familia basilikaen
Sagrada Familia kirken i Barcelona

Den sidste fascade, der mangler på kirken, vil komme til at handle om Jesu liv, mens de to færdige som bekendt har Jesu korsfæstelse og Jesu fødsel som tema. Men ellers er det store tema i øjeblikket hurtigtoget - man er i gang med at grave ud til hurtigtoget under kirken, og det bliver altså nøjagtigt under kirken, at toget kommer til at køre.

Sagrada Familia skulpturer
Skulpturer på Sagrada Familias østfacade (Fødselsfacaden)

Interesseret i en guidet tur til Sagrada Familia?

Skriv til Barcelona-rejser under kontakt for at bestille en guidet tur til kirken. Hvis I er en gruppe på mindst fem personer, kan I få en guidet tur.

- Læs mere om vores tur til Barcelonas højdepunkter

ASTA
Enoturisme Penedes
Gouda
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex