Sagrada Familia

La Sagrada Familia

Antoni Gaudís uafsluttede mesterværk Sagrada Familia

La Sagrada Familia er Gaudís kendteste og uden tvivl et af Europoas mest bemærkelsesværdige byggerier. Og kirken, som Gaudí byggede på kirken gennem 43 år uden at blive tilnærmelsesvist færdig og som blev påbegyndt i 1882 er nu ved at være færdig. Efter mange generationers arbejde på kirken er byggeriet ved nærme sig nu sin afslutning.


Sagrada Familia-kirken
Højt til himlen. Man skal læne hovedet langt tilbage for at få det hele med på Sagrada Familia-kirken i Barcelona, men faktisk bliver kirken betydeligt højere over de næste år, når Kristurtårnet bliver bygget færdigt (2019-2022).

Historien bag kirken

Antoni Gaudí begyndte på opførelsen af La Sagrada Familia i 1883. Allerede i 1860'erne var den religiøse forening, der financierer byggeriet blevet grundlagt, og i 1882 ansatte man arkitekten Francisco de Paula del Villar y Lozano til at tegne en kirke. Villar blev imidlertid fyret, og så var vejen banet for at Antoni Gaudí i Cornet kunne begynde sit arbejde på Sagrada Familia basilikaen. Gaudí endte med at bygge 43 år på kirken, inden han blev dræbt af en sporvogn, der kørte ind i ham.
Gaudí afløste sin lærermester, Francisco de Paula de Villar, da han blev fyret i 1883 af Sagrada Familia-kirken

Bocabella var manden bag foreningen "Josefinerne", der stod for at administrere økonomien og han ønskede en kirke, der var fuldstændig særlig. En enestående kirke, der havde Den Hellige Familie ("La Sagrada Familia") i centrum.

Afslutningen på kirken

Når kirken står færdig vil Sagrada Familia have i alt 18 tårne. Tårnene repræsenterer henholdsvis de 12 apostle, de 4 evangelister, Jomfru Maria og Kristus. Kristustårnet, der vil blive rejst i kirkens centrum, og som altså skal hvilke på kirkeskibet, kommer op i 172,5 meters højde - de eksisterende tårne måler 109 meter.

Arbejdet på mosaikkerne i kirkens loft
Arbejdet på mosaikkerne i kirkens loft i 2010.

Hvornår kom kirken i brug?

Kirken blev indviet af Pave Benedikt XVI d. 13. november 2010. Det betyder dog langtfra, at kirken nu står færdig De oficielle tal hedder, at det først er i 2026 (hundredeåret for Gaudís fødsel) eller måske endda i 2030, at kirken endelig vil stå helt færdig. Det centrale kirkerum er i brug , men der mangler endnu 10 af de 18 tårne og den sidste fascade før kirken er helt færdig.

Bogstaver på Sagrada Familia
Bogstaver - La Sagrada Familia betyder "Den Hellige Familie" og på billedet er det netop den hellige familie (Maria, Josef og Jesusbarnet), der er i centrum. På billedet vasker Maria Jesusbarnet, mens en okse og et æsel er tilskuere.

Den sidste facade, der mangler at blive færdiggjort på Sagrada Familia-kirken, er La Fachada de la Pasión og den vil komme til at handle om Jesu liv, mens de to færdige som bekendt har Jesu korsfæstelse og Jesu fødsel som tema. Men ellers er det store tema i øjeblikket hurtigtoget - man er i gang med at grave ud til hurtigtoget under kirken, og det bliver altså nøjagtigt under kirken, at toget kommer til at køre.

Hovedmotivet på Sagrada Familia - den hellige familie
Hovedmotivet på Sagrada Familia - La Sagrada Familia betyder "Den Hellige Familie" og på billedet er det netop den hellige familie (Maria, Josef og Jesusbarnet), der er i centrum. På billedet vasker Maria Jesusbarnet, mens en okse og et æsel er tilskuere.
Bogstaver på Sagrada Familia
Sagrada Familia - Barcelonas tredje katedral: Sagrada Familia kaldes somme tider Barcelonas tredje katedral - efter La Seu katedralen og Santa María del Mar. I virkeligheden er der kun én katedral i Barcelona, nemlig La Seu de Santa Eulalia i la Santa Creu.
Maria Tårnet
Sagrada Familias María tårn - tårnet længst mod vest, skyder i vejret. Tårnet bliver kirkens andenhøjeste, med 140 meter.
Geometri på Sagrada Familia
Geometriske former - her en helikoide, præger kirkens loft
Starwars Sagrada Familia
Starwars - de romerske soldater, der kigger ud fra kirken med hjælme på hovedet, ligner Starwars-figurer. De er inspireret af taget på Casa Mila, lige som den første starwars film hentede inspiration herfra.
Drabet på spædbørnene
Drabet på spædbørnene - Jesus-barnet sendes til Ægypten og de romerske soldater dræber alle børn under 2 år.
Lys på Sagrada Familia
Lys på Sagrada Familia - oplev kirken om aftenen, hvor den bliver lyst op.

Entréer til kirken

Entréerne til Sagrada Familia-kirken varierer afhængigt af om man ønsker at komme op i tårnene, om det. Billetpriserne starter på 15 €/person.
Se de aktuelle billetpriser på Sagrada Familia-kirkens hjemmeside her.

Guidede ture i kirken
Skriv til Barcelona-rejser under kontakt for at bestille en guidet tur til kirken. Hvis I er en gruppe på mindst 8 personer, kan vi tilbyde en guidet tur i Sagrada Familia kirken.

- Læs mere om vores private guidede tur til Gaudís arkitektur med dansk guide

Bestil et tilbud på en guidet tur

ASTA
Enoturisme Penedes
Gouda
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex