Priorat

Catalansk vin

Catalansk vin klarer det godt i disse år

Man taler i disse år om de "nye spanske vine" - en revolution vinområderne i hele Spanien gennemgår og en revolution, der i høj grad også kan spores i Catalonien. Mens Rioja-distriktet dominerede spansk vin i 1980'erne begyndte "nye" områder at dukke op i løbet af 1990'erne og det første årti af det nye årtusinde. Denne udvikling fortsætter disse år, så mens Ribera del Duero og Priorat er slået igennem over de sidste 20 år er det i disse år vine fra områder som Toro, Bierzo, Rueda og Montsant, der blander sig med landets allerbedste vine. Desuden har cava, den mousserende vin, der hovedsageligt produceres i Penedès-området, oplevet et kvalitativt kvantespring over de sidste årtier.

Vinrejser og vinture

Er I en gruppe som er interesseret i at besøge en eller flere vingårde I Spanien tilbyder vi flere spændende gastronomi- og vinrejser. Vi tilbyder både vinrejser og vinture af en eller få dages varighed, og kan tilbyde ture til områder som Priorat, Montsant og Penedès tæt ved Barcelona, men også til Ribera del Duero, Rioja og Bierzo.

Ferrer Bobet
Priorat-området - et af vores yndlingsområder i Spanien, med fantastiske vinhuse, fremragende vin og smukke landskaber

Catalanske vindistrikter

I Catalonien er der i alt 10 vindistriter:

Druer anvendt til de catalanske vine

Varieteten af vindruer, der anvender på de catalanske vingårde er selvsagt stor, men nedenfor finder du nogle af de mest udbredte og populære druer, der anvendes:

Priorat
Priorat - vinstokke plantet i terasser

Grønne druer (anvendt til hvidvin og Cava) i Catalonien

Typiske blå druer (anvendt til rød- og rosévin) i Catalonien

Sant Sadurní de Anoia

Byen med den største produktion af cava i Spanien hedder Sant Sadurní de Anoia. Der er tale om en lille by vest for Barcelona, hvor bl.a. Freixenet og Codorniu ligger. Her begyndte man i slutningen af det 19. århundrede at producere den første spanske cava med inspiration fra metoderne anvendt i det franske champagne-område.

 

Cava: Freixenet og Codorniu

Freixenet og Codorníu er to af de store vingårde, eller bodegas som de kaldes lokalt, der producerer den catalanske cava. Begge ligger de i idylliske omgivelser tæt på bjergene, omgivet af vinmarker med druerne charel.lo og macabeu, der er særligt velegnede til fremstillingen af den gyldne drik. Begge vingårde eksporterer store mængder til udlandet og har en produktion på omkring 100 mio. flasker/år.

Torres

Torres er et af de helt store mærker inden for catalansk vin. 5 generationer har arbejdet på vingården og efterhånden er firmaet blevet større, I dag laver man vin over det meste af Spanien og har desuden produktion i såvel Chile som Californien. I Spanien er gårdene i Penedès, Conca de Berberà, Ribera del Duero og Priorat (læs mere om vinture til Priorat) de vigtigste.

Book en privat vintur eller vinrejse

Barcelona-Rejser arrangerer private vinture og vinrejser over hele Spanien. Er du interesseret i en vintur til Rioja, Ribera del Duero, Penedès, Priorat, Alella, etc. kan vi hjælpe med at arrangere turen.

Bestil tilbud

Mest læste artikler om Barcelona

Rejser, guidede ture & hoteller

Firmarejser

Vi organiserer firmarejser og erhvervsrejser til Spanien, Portugal og Italien for firmagrupper på minimum 8 personer.