vin

Spansk topvin

Der produceres en række fremragende vine i Spanien

Vinguruen Robert Parker, mener at de bedste spanske vine sagtens kan konkurrere med de bedste franske. Kigger man på hans karakterskala, der har 100 point som maksimum bliver dette helt tydeligt. Flere spanske vine får topkarakteren (og dermed samme karakter som de allerbedste franske grands crus) og en lang række spanske vine formår at få hhv. 99 og 98 point. Her handler det om de spanske vine med 98-100 point fra den fantastiske 2004-årgang.

Robert Parker

Skal man have et overblik over de bedste spanske vine er det oplagt at se på Robert Parkers lister fra The Wine Advocate. Robert Parker er som bekendt den mest anerkendte og populære vinkender på verdensplan og opnåede bl.a. den fornemmeste franske ordenstitel under den tidligere franske Chaque Chirac i 1989 for sit kendskab til de store vine og herunder de franske topvine fra Bordeux, Rhône og Bourgogne.

Interessant nok fremgår det af Parkers liste, at en lang række af de spanske vine findes i Priorat-området syd for Barcelona. Blandt de 5 bedste vine, der alle scorer 100 point på Robert Parkers liste, finder vi Clos-Erasmus-vinen fra 2004 der stammer fra Priorat-området. Og blandt de tre vine der rammer den næstbedste karakter (99 point) hos Parker findes Clos Erasmus 2003-vinen.

Priorat står stærkt

Og blandt de ti 98-point-vine fra Parkers liste finder vi hele 3 vine fra Priorat-området syd for Barcelona. L’Ermita 2004, Alvaro Palacios førstevin, der de fleste år ligger stabilt hos Parker og ramme højt i 90’erne. Nit de Nin 2004 fra Bodegas Nit de Nin og Doix Costers de vinyes velles.

De fem bedste spanske vine fra det fremragende vinår 2004, der alle kom helt til tops med 100 point.

Fem vine med 100 point på Parkers liste  

Spanske vine fra 2004 der fik 99 point

De spanske 98-point-vine fra 2004.

Vinrejser: oplev de bedste spanske vine hvor de fremstilles

Barcelona-rejser arrangerer vinrejser i Spanien med udgangspunkt i Barcelona. Vi kan hjælpe med at organisere såvel kortere vinture i Catalonien på et par dage: disse ture vil som oftest koncentrere sig om vindistrikterne Priorat og Penedès. Men vi kan også hjælpe med at arrangere længere vinrejser, der går op til Rioja eller Ribera del Duero.

Læs mere om vinrejserne i Spanien og vinturene i Catalonien.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden