rambla

Ramblaen

Ramblaen er kendt for Liceu, Boquería, hotellerne, caféerne

Ramblaen er vel Spaniens berømteste gade. Den fører fra Plaça Catalunya til Barcelonas gamle havn, Port Vell. Ramblaen er samtidig gøglernes, musikanternes og de levende statuers arbejdsplads. Her kan man opleve musikgrupper og se personer, der til forveksling ligner Chaplin og Michael Jackson.

HC Andersen og Ramblaen

I sine rejsebeskrivelser fra Spanien beskriver HC Andersen sit besøg i Barcelona og sin gåtur på Ramblaen i 1862. Han boede på Hotel Oriental, og man kan læse, hvordan han så Ramblaen flyde over - det skyldes, at Ramblaen ligger oven på en gammel flod, som navnet faktisk antyder: Rambla kommer af det arabiske Rami, der betyder flodbred.

Liceu-operaen

Liceu er Ramblaens verdensberømte operahus. Her har de lokale sangere, Montserrat Caballé og José Carreras, sunget talrige gange. Stedet er brændt ned flere gange, men er blevet restaureret, så det i dag er i fin stand.

La Boqueria

Et andet af byens kendemærker er det enorme marked La Boqueria. her finder man alt inden for grønt, frugt, kød og fisk, men også - vin, krydderier og kogebøger. Byens centrale marked har ligget er siden middelalderen, og forsyner i dag barceloneserne med friske råvarer fra omtrent samme placering som for 1000 år siden.

Læs mere om Boquería-markedet.

Frugter på Boquería Markedet
Frugter på Boquería markedet

Levende statuer - og lommetyve!

Ramblaen er desuden kendt for sine levende statuer. Langs hele ramblaen finder du en lang række opfindsomme udklædninger: folk uden hoveder, danserinde, levende træer, og meget mere. Opfindsomheden er stor, når det gælder om at tiltrække opmærksomheden fra potentielle kunder på den travle Rambla.

Et godt råd når du bevæger dig ned langs Ramblaen: pas på lommerne! Ramblaen er et af de mest tæt befolkede områder i Barcelona og derfor er det en god idé at være særligt opmærksom hed. Barcelona er, desværre, ifølge diverse undersøgelser et af de steder i Europa, hvor lommetyvene er dygtigst og hurtigst. Også blandt lommetyvene er opfindsomheden stor, når det gælder om at klæde sig ud eller finde på nye tricks. Den bedste måde at undgå at tabe store formuer er at lade de dyreste smykker, de største sedler og passet ligge på hotellet.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden