Boqueria

Boquería - Barcelonas berømte Marked

Boquería er Barcelonas mest imponerende fødevaremarked

La Boquería har eksisteret omtrent på samme sted siden omkring 1100-tallet, og navnet Boqueria betyder egentligt godemarked, da det catalanske boque betyder ged.

Det nuværende marked

Markedet, som det ser ud i dag, blev opført mellem 1836 og 1840. Indgangsbuen af smedejern blev dog tilføjet 30 år senere, i 1870, hvor også markedet blev taglagt, en tid hvor modernismen begyndte. I dag er der omtrænt 200 butikker med hver deres speciale, og markedet holder i alt 1200 mennesker besæftiget dagligt.

Åbningstider
Markedet holder åbent fra mandag til lørdag. De fleste butikker åbner tidlig morgen (kl. 7.00-8.00), lukker midt på dagen for så igen at åbne efter siestaen kl. ca. 17.00.

Tørret skinke - jamón ibérico & Jamón ibérico

En af de spanske specialiteter man kan finde på markedet er den lækre jamón ibérico - den spanske tørrede skinke. Skinken kommer i mange forskellige kvaliteter, men kvalitet og pris går som oftest hånd i hånd, når det gælder den spanske skinke.

Jamón ibérico bellota
er en kvalitetsbetegnelse for den bedste kvalitet skine: svinene er ikke genetisk manipuleret, og det sidste halve år af deres liv fedes de op med agern. Denne skinke udgør dog kun ca. 5 % af den samlede produktion af spansk skinke.

Boquería Markedet
Boquería Markedet - udvalg af nødder og chokolade på markedet

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden