Park guell

Park Güell

Park Güell er et af Antoni Gaudís hovedværker

Park Güell (1900-1914) er et storstilet park-projekt, der undervejs blev ændret betydeligt i forhold til de oprindelige planer. Oprindeligt var meningen, at parken skulle opføres til nogle af Barcelonas allerrigeste familier, men i sidse ende mislykkedes dette projekt.

Parken blev financieret af den stenrige Eusebi Güell, men efter hans død blev parken i stedet solgt til Barcelonas kommune, der lavede den om til en offentlig park. Området er endnu i dag en offentlig park og et af de mest populære områder i byen, besøgt af flere mio. mennesker om året. Der er ingen entré i parken.

Mosaikker i Park Güell
Mosaikker i Park Güell - pryder loftet på søjegangen under den centrale plads i parken

Gaudí og Josep María Jujol

Parken betyder et højdepunkt i samarbejdet mellem Gaudí og hans højre hånd, Josep María Jujol. I opførelsen af parken fik Jujol frie hænder til at designe flere elementer. Blandt disse er den berømte bænk lavet med trencadís (mosaik af glaseret tegl) et af de mest fremtrædende.

Gaudí arbejdede desuden sammen en lang række andre arkitekter og håndværkere. I de mange hundrede mosaikker af glaseret tegl kan man se rester af istuslået glas og porcelæn, som arbejderne fik besked på at samle op på vej til arbejde.

leg med lys og skygge i Park Güell
leg med lys og skygge i Park Güell - søjlerne buer sig rundt i parken og danner gange, der er beskyttet for vind og vejr

Den berømte salamander

En af de mest kendte skulpturer er den berømte salamander, slange eller drage (se billedet ovenfor) som er designet af Gaudí. Den repræsenterer sandsynligvis dragen, der blev dræbt af Sankt Jørgen (Sant Jordi), men der er flere mulige udlægninger af skulpturens betydning.

 

Park Güell - Salamanderen
Salamanderen i Park Güell - symboliserer dragen, der er hovedmotiv i Catalanske myter
Park Güell
Udsigtspunkter i Park Güell - parkens nordvestlige del af præget af mange, flotte udsigtspunkter. Vi anbefaler at man vandrer til det højeste punkt i parken, hvorfra man får udsigt til hele Barcelona
Park Güell
Udsigten fra korset - i den vestlige del af parken er der et kors på en lille høj. Det er turen værd for at opleve dette flotte udsigtspunkt

Entréer til parken

For et par år siden kom der entré på Park Güell. Det er dog blot for at se det såkaldte "Monumentale område" at man skal betale entré - resten af parken er gratis. Det monumentale område indeholder de to huse, som Gaudí tegnede og den centrale plads med bænken og kamæleonen.

Vi køber entréer til parken - mulighed for rabat til grupper
Skriv til Barcelona-rejser hvis I er en gruppe på minimum 10 personer - så kan I få grupperabat.

Bestil et tilbud på en guidet tur

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden