Park Guell

Park Güell

Park Güell er et af Antoni Gaudís hovedværker

Park Güell (1900-1914) er et storstilet park-projekt, der undervejs blev ændret betydeligt i forhold til de oprindelige planer. Oprindeligt var meningen, at parken skulle opføres til nogle af Barcelonas allerrigeste familier, men i sidse ende mislykkedes dette projekt.

→ se en billedserie fra Park Güell

Parken blev financieret af den stenrige Eusebi Güell, men efter hans død blev parken i stedet solgt til Barcelonas kommune, der lavede den om til en offentlig park. Området er endnu i dag en offentlig park og et af de mest populære områder i byen, besøgt af flere mio. mennesker om året. Der er ingen entré i parken.

Trencadis i Park Güell
Flotte trencadis figurer lavet af tegl, der er slået i stykker

Gaudí og Josep María Jujol

Parken betyder et højdepunkt i samarbejdet mellem Gaudí og hans højre hånd, Josep María Jujol. I opførelsen af parken fik Jujol frie hænder til at designe flere elementer. Blandt disse er den berømte bænk lavet med trencadís (mosaik af glaseret tegl) et af de mest fremtrædende.

Gaudí arbejdede desuden sammen en lang række andre arkitekter og håndværkere. I de mange hundrede mosaikker af glaseret tegl kan man se rester af istuslået glas og porcelæn, som arbejderne fik besked på at samle op på vej til arbejde.

Bænk i Park Güell
Bænk i Park Güell med Middelhavet i baggrunden

Den berømte kamæleon

En af de mest kendte skulpturer er den berømte kamæleon, slange eller drage (se billedet ovenfor) som er designet af Gaudí. Den repræsenterer sandsynligvis dragen, der blev dræbt af Sankt Jørgen (Sant Jordi), men der er flere mulige udlægninger af skulpturens betydning.
ASTA
Enoturisme Penedes
Gouda
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex