Casa Mila

Casa Milà

Casa Milà er et af Gaudís fantastiske hovedværker

På Passeig de Gràcia, lidt længere oppe end der hvor Casa Battló ligger, finder man et af de mest spændende af Gaudís byggerier, opført til en af Barcelonas rigmænd kort efter århundredeskiftet. Casa Milà er i dag indrettet til museum og en af etagerne i den gamle lejlighed, det imponerende loftsrum og taget kan besøges.

Frecomalerier på La Pedrera
Taget på La Pedrera - med udisgt til Sagrada Familia
Storbyrejse til Barcelona

Selv taget er et arkitektonisk mesterværk

Bygningen har flere træk til fælles med Casa Batlló. Blandt andet det faktum, at Gaudís ornamenterede stil kommer til udtryk selv på taget af bygningen, og at Gaudí forlader gotikken.

Med Casa Milà kommer Gaudí i modvind

Gaudís Casa Milà fik i perioden flere øgenavne: butterdejskagen, hvepseboet og stenbrudet (La Pedrera). Disse navne er udtryk for, at modernismen som bevægelse så småt begynder at komme i modvin omkring 1910. Modernismens voldsomt ornamenterede stil falder ikke længere i det brede publikums smag og nye tendenser begynder at blive populære inden for arkitekturen.

Frecomalerier på La Pedrera
Frecomalerier på La Pedrera - på loftet af La Pedrera er der malet frescomalerier med mønstre fra naturen.

Funktionalismen kommer

Inden længe bredte en ny arkitektonisk stil sig: funktionalismen. Denne stod i direkte modsætning til Gaudís modernisme med en moderat brug af ornamentik, brugen af rette linier og med det funktionelle aspekt i bygningen i hovedsædet.

Facaden på La Pedrera
Facaden på La Pedrera - bygningen ligner et kæmpemæssigt stenbrud, og fik derfor øgenavnet La Pedrera, der netop betyder stenbrud. Det er nu mere brugt end det oprindelige Casa Mila
Trapper
Trapper med stil - den flotte trappeopgang ved udgangen i Casa Mila

Jugendstil
Lejlighed i Jugendstil - lejlighederne har møbler i jugendstil

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden