Gotic

Barri Gòtic - Det Gotiske Kvarter

Barri Gòtic - et af Europas bedst bevarede middelalderkvarterer

Barri Gòtic (på spansk: Barrio Gòtico, på dansk: Det Gotiske Kvarter) er Barcelonas historiske centrum. Her blev byen Barcino grundlagt af romerne, og i dette område har Barcelonas religiøse og administrative centrum ligget siden romerne kom til byen omkring 15 f.kr.

Det gotiske kvarter indeholder en lang række af byens mest kendte bygniner og pladser, herunder Plaça Reial, Plaça Sant Jaume, Santa María del Pi og La Seu-katedralen.

Det gotiske kvarter
Det gotiske kvarter - i baggrunden ses kongepaldset i gotisk stil

Plaça Reial

Blev bygget i forbindelse med konstruktionen af Carrer Ferran i det 19. århundrede efter parisisk forbillede. Og pladsen da også en typisk parisisk plads og har en lille passage, Passatge Bacardi og to lygtepæle designet ingen ringere end Antoni Gaudí i 1879.

La Seu-katedralen

Byggeriet af Barcelonas største kirke blev sat i gang under den catalanske konge Jaume II I 1298. Efter at fire arkitekter var lagt i graven under byggeprocessen stod kirken færdig i 1441. Den store facade på nordvest-siden blev imidlertid først bygget i slutningen af det 19. århundrede af Oriol Mestres. I kælderen findes resterne af Barcelonas skytshelgen, Santa Eulàlia.

Læs mere om La Seu Katedralen.

Catedral de la Seu i la Santa Eulalia
Catedral de la Seu i la Santa Eulalia - Barcelonas katedral, her apsis med de mange støttepiller

Santa María del Mar og El Born

På den højre side af Via Laietana ligger El Born, den mindre kendte side af Middelalderbyen, der bestemt er et besøg værd. Kvarterets kronjuvel er kirken Santa María del Mar, kirken der kaldes Barcelonas anden katedral (den første er La Seu og Gaudís La Sagrada Familia kaldes sommetider den tredje).

Læs mere om Santa María del Mar.

Catedral de la Seu i la Santa Eulalia
Havets Katedral - Santa María del Mar er en af Barcelonas flotteste kirker

Santa María del Pi

Selve kirkeskibet blev bygget i årene 1322 og 1350 og kom til at stå uden for de gamle romerske bymure i kvarteret Vilanova del Pi, og lå i forlængelse af det jødiske kvarter, El Call. Rosenvinduet er et af Europas største, og klokketårnet i sten var et af den gamle bys højeste punkter.