Santiago Calartava

Santiago Calatrava

Mange danskere kender Calatrava fra Malmø (Turning Torso)

Der er ikke langt til et af den valencianske arkitekt Santiago Calatravas hovedværker fra centrum af Barcelona. Tag undergrundsbanen til Montjuic og se Calatravas gennembrud på i Den Olympiske Ring. Arkitekt fik sit gennembrud i Barcelona da han tegnede den store telemast på Montjuic, der blev tegnet til De Olympiske Lege.

Santiago Calatrava Torre Calatrava
Torre Calatrava - kan opleves på Montjuic i Barcelona.
Santiago Calatrava Torre Calatrava
Torre Calatrava - her set nedefra

Puente Bac de Roda

Husk også at opleve Calatravas Bac de Roda Bro (1987) i Barcelona, der ligger i Sant Andreu-kvarteret. Broen forbinder havet og bjergene ved at føre vejen over togskinnerne, der skærer igennem den centrale del af Barcelona.

Puente Bac de Roda
Puente Bac de Roda - bro i Barcelona på Bac de Roda-gaden tegnet af Santiago Calatrava

Calatrava i Valencia

Med toget fra Sant Estació er det en tur på knap tre timer, og Valencia er bestemt rejsen værd. Ikke bare på grund af Calatrava - Valencia er på mange måder en charmerende by, der gør det ud for et interessant udflugtsmål fra Barcelona.

Her kan man bl.a. opleve Santiago Calatravas Videnskabsmuseum, der er et enormt - og meget ambitiøst - projekt, i Valencias udtørrede flodleje.

Puente Bac de Roda
Museo de las Sciencias - Valencias Videnskabsmuseum tegnet af Calatrava
Puente Bac de Roda
Museo de las Sciencias - Valencias Videnskabsmuseum, af Santiago Calatrava

Athen, New York, Zürich...

De Olympiske Lege i Barcelona i 1992 var Calatravas gennembrud, og siden er det gået hurtigt. Calatrava var hovedarkitekten bag det olympiske område i Athen i 2004. Og den græske hovedstad betaler efter sigende stadig af på gælden til arkitekten.

Også arkitektur i New York er det blevet til. Her har Calatrava bygget den nye metro hub ved Ground Zero. Billedserien ovenfor indeholder også billeder fra Zürich, lige som man kunne føre Venedig, Malmø, Venedig og San Sebastián til den lange liste af byer, hvor Calatrava har opført værker inden for de sidste 10 år.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden