romansk

Romansk kunst og arkitektur i Catalonien

MNAC-museet på Montjuic har mange flotte romanske værker

Indtil gotikken begyndte at få indflydelse i arkitekturen og kunsten i Catalonien i den sidste halvdel af 1200-tallet var den romanske byggestil og kunst herskende i hele området. Catalonien har en lang række smukke romanske kirker spredt over regionen, dog ligger mange af kirkerne i den nordlige del af Catalonien, dvs. på ruten, der gennem mange århundreder har ført pilgrimme til Santiago de Compostella - den berømte kirke i det vestlige Galicien, hvor Apostlen Jacob ifølge myten ligger begravet.

Romansk kunst i Barcelona og Catalonien

Den romanske kunst kan opleves i bl.a. Barcelonas Museu Nacional d'art de Catalunya (MNAC). Der er tale om Barcelonas største museum, der tilmed har en af Europas mest komplette samlinger af middelalderkunst.

Romansk kunst i Barcelona
Romanske Kunst i Barcelona, på Macba museet

Barcelonas ældste kirke

I Barcelonas centrum kan man desuden opleve en kirke bygget i romansk stil, nemlig kirken Sant Pau del Camp, der er Barcelonas ældste. Læs mere om kirken i afsnittet om Raval.

MNAC

Praktiske oplysninger
www.mnac.es
Åbningstider: Mandag til lørdag kl. 10.00-19.00 | Søn- og helligdage: 10.00-14.30. Entré: 8,50 euro. 30 % rabat til stud. og grupper. Gratis indgang til pensionister (+65). 1. søndag i måneden er museet gratis.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden