Lionel Messi

Lionel Messi - stjernespillerens tid i FC Barcelona

Lionel kom til Barcelon som blot 14-årig

Lionel Andrés Messi, bedre kendt som Leo Messi, begyndte at spille fodbold i sin fars have som femårig og faren fungerede dengang som træner. Som elleveårig forkastede den argentinske klub River Plate Lionel Messi, for man opdagede en hormonsygdom, der betød en langsom vækst. En behandling ville koste 900 dollars om måneden i en treårig periode. Farens firma betalte imidlertid behandlingen i løbet af det næste år, men kom i økonomiske problemer, og her besluttede Lionels far at tage til Lérida (Spanien) for at tjene flere penge.

FC Barcelona og La Masia

I Spanien blev Messis talent snart opdaget. Allerede som trettenårig spillede Messi nogle træningskampe i FC Barcelona, og den daværende træner, Carles Rexach, blev så imponeret over den unge spiller, at man fra klubbens side bestemte sig for at betale for væksthormonerne. Herefter blev der skrevet en berømt kontrakt mellem klubben og Messi på en papir-serviet, og dermed kunne Messi gå videre med uviklingen i FC Barcelonas fodboldskole og starte livet på La Masia (FC Barcelonas fodboldskole) , hvor han kom til at lære andre unge spillere som Iniesta og Xavi at kende.

Efter debuten for førsteholdet i 2003 (en debut i kampen mod Porto, der dengang blev trænet af Jose Mourinho, der senere skulle blive træner for ærkerivalen Real Madrid) scorede Messi for førsteholdet i en kamp mod Albacete i 2004, der gjorde ham til den yngste målscorer i Barcelonas historie- en rekord, der dog siden er blevet slået af Boyan Krkic.

Lionel Messi som Barcelonas absolutte stjerne

Lionel Messi blev udset til at være FC Barcelonas største stjerne, som holdet bygges op omkring i sæsonnen 2008/2009. Ronaldinho, Deco og Eto'o blev solgt og dermed kom Messi til at indtage pladsen som klubbens ubedtridte stjerne. En rolle han har udfyldt på bedste vis med flere fremragende sæsoner, hvor han er blevet kåret til verdens bedste spiller som nøglespiller på Josep Guardiolas super-hold.

Den første kroning af Messi som verdens bedste

1. december 2009 kom det helt store gennembrud for Lionel Messi. Af France Football bladet, blev han kåret som Verdens bedste spiller med ca. dobbelt så mange stemmer som nummer to (Cristiano Ronaldo). Samtidig blev kåringen en triumf for fodboldklubben FC Barcelona og for den måde man har arbejdet på de sidste årtier, fordi Messi er et produkt af den catalanske klubs fodboldskole. Messi er den sjette spiller i FC Barcelona, der har vundet den fornemme pris, men han er den første der har været i FC Barcelona siden ungdomsårene, i modsætning til de tre brasilienere Ronaldo, Rivaldo og Ronaldinho, der kom til klubben langt senere.

Ved samme kåring (1/12 2009) blev Xavi og Iniesta kåret som hhv. nummer 3 og 4. Begge spillere, som ligesom Messi har været i klubben fra de var helt unge. For Xavi og Iniestas placering har det sandsynligvis betydet meget, at de vandt Europamesterskabet i 2008 samt at de (som Messi) vandt hvad der var at vinde i 2008-2009 for FC Barcelona.

I august 2021 måtte den 34-årige spiller forlade FC Barcelona efter 20 år i klubben. Han havde på dette tidspunkt scoret 672 mål i 778 kampe. Han blev købt af PSG i Paris og spillede der 2 år, før han i 2023 skiftede til Inter Miami CF.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden