Lejligheder

Hvor skal man bo i Barcelona

Tips til de bedste steder at bo I Barcelona

sted
Barcelona, Spanien
Kasper Christiansen
Tekst og billeder: Kasper Christiansen
29. januar 2021

Barcelona er delt ind i en række kvarterer: Barrí Gotic, Raval, Eixample, Sarría, Gracia, etc. Barcelonas kvarterer er meget forskellige, og de fleste kvarterer har sine fordele og ulemper. Nedenfor lister vi nogle af Barcelonas mest charmerende kvarterer op og i hvert område giver vi et forslag til mindst ét godt hotel.

Ønsker I at bo I det historiske centrum tæt ved butikker og restauranter, I den nordlige del af byen hvor hotellerne er lidt billigere, eller tæt på stranden på det luksuriøse Hotel W? Nedenfor finder I forslag til nogle af Barcelonas bedste områder at bo i og kvalitetshoteller fordel på områderne.

- Læs mere om Barcelonas bedste hoteller

Lad Barcelona-rejser hjælpe med at booke hotellet

Kontakt os for at få et godt hoteltilbud - på de fleste hoteller i Barcelona tilbyder vi en pris, der ligger mindst 5 % under den pris, I får ved at gå direkte gennem hotellet.

Hotel med tagterrasse i Barcelona
Hotel med tagterrasse i Barcelona - Barcelona har masser af kvalitetshoteller med lækre værelser, tagterrasser og komfort

Hvad koster et hotel i Barcelona?

Priserne svinger meget, men normalt skal man regne med at betale 100-150 €/nat for et dobbeltværelse på et 4-stjernet hotel inkl. morgenmad, og 90-130 €/nat for et 3-stjernet hotel med rimelig central placering inkl. morgenmad. At priser svinger betyder f.eks. at et normatl 4*- hotel, der i lavsæsonen (det meste af fanuar og februar) koster 90-110 €, i højsøsonen kan svinge helt på 250-350 €, når hotellet er ved at være fuldt booket.

Hvilke datoer skal man undgå på rejsen til Barcelona?

Forår og efterår er klimaet i Barcelona ideelt - men priserne på hoteller og lejligheder er også dyrest. Derfor kan det faktisk være en god idé at rejse til Barcelona i vinterhalvåret, hvor temperaturerne er pæne i forhold til norden: ofte ligger temperaturerne på 10-15 grader i januar og februar og der er masser af sol og lys.

Særligt skal man være opmærksom på er World Mobile Congress (afholdes årligt i februar eller marts), Barcelona store mobiltelefonikongress, der årligt sender 120.000-140.000 mennesker til Barcelona og får hotelpriserne til at gå amok.

Eixample-kvarteret

Eixample-kvarteret er et oplagt valg for jeres gruppe, hvis I ønsker at bo centralt, og samtidig vil lidt væk fra Ramblaen, til et kvarter, hvor mange lokale bor.

Eixamplekvarteret har (næsten) alt hvad man kan ønske sig. Her ligger en lang række gode restauranter, fremragende hoteller, butikker og så er det i Eixample-kvarteret, at man skal finde de flesta af Antoni Gaudís byggerier: her ligger Casa Batlló, La Pedrera, Casa Calvet og Sagrada Familia.

Gode hoteller i Eixample

I Eixample-kvareret kan vi anbefale følgende hoteller:

Hotel Mimosa 4*

Carrer de Pau Claris 179
08009 Barcelona
Et fremragende designhotel lige ved Casa Milà/La Pedrera og Passeig de Gràcia. Interiør-designet er tegnet af det anderkendte par Tarruella Trenchs, der også har stået for en række andre hoteller, restauranter og vinhuse i Spanien. Læs mere om Hotel Mimosa

Hotel The Corner 4*

Carrer de Mallorca 178
08036 Barcelona
Endnu et dejligt designhotel i Barcelona, der er forholdsvist nyåbnet. Hotellet er en del af NN-kæden, der har en række andre gode hoteller i Barcelona.


Charmerende hotel i Barcelona
Charmerende og stilrent hotel i Barcelona - Barcelona Rejser kan hjælpe jer med at booke hotellet til Barcelona

Det Gotiske Kvarter (Barri Gotic)

Kvarteret er et af de mest charmerende i byen, men derfor også et af de mest besøgte, og vi anbefaler jer, derfor at holde jer væk fra de store hovedgader (f.eks. Ramblaen og Ferran), når I skal vælge hotel.

I dette kvarter finder man en blanding af en en lillehåndfuld gode hoteller med fair priser, men desværre også en lang række kedelige hoteller med overpriser.

Gode hoteller i Det Gotiske Kvarter

I Det Gotiske Kvarter kan vi anbefale følgende hoteller:

Hotel Mercer 5*

Carrer dels Lledó 7
08003 Barcelona
Et lille charmerende hotel der er nyistandsat af ingen mindre end den franske toparkitekt Jean Nouvel.Charmerende hotel i Barcelona
Det gotiske kvarter - Barcelonas Gotiske Kvarter er et hyggeligt kvarter med mange seværdigheder, smalle gyder og flere gode hotelller

Born-kvarteret

Der er flere dejlige hoteller I Born-Kvarteret. De fleste af dem er dog forholdsvist små, så kommer I til en større gruppe, anbefaler vi enten at bo i Eixample-kvarteret, hvor der mer mange, eller i Forum 2004-området, hvor priserne er betydeligt billigere.

Hvis I bor i Born-kvarteret er I bl.a. tæt på Picasso-museet, Santa María del Mar-kirken (beskrevet i ildefonso Falcones' Havets Katedral. Området har et enormt udvalg af restauranter – Born er et af Barcelonas absolutte gastronomicentre.

Gode hoteller i Born-kvarteret

I Born-kvareret kan vi anbefale følgende hotel:

Hotel Catalonia Born 4*

Carrer del Rec Comtal 16-18
08003 Barcelona
Et mellemstort hotel i den store catalanske kæde Catalonia, der har hoteller i det meste af Spanien og også i Latinamerika. Et godt 4* hotel i en gade, der er mindre besøgt, end mange andre.


Raval-kvarteret og Ramblaen

Raval-kvarteret er et spændende område, der grænser op til Ramblaen og ligger et stenkast fra Det Gotiske Kvarter. Barceló Raval 4* er et af områdets bedste hoteller. Hotellet egner sig dog ikke særligt godt til at dele dobbeltværelser, hvis I kommer som firma, for døren ud til brusekabinen er gennemsigtig.

Gode hoteller i Raval-kvarteret/Ramblaen

I Raval/Rambla-kvarteret kan vi anbefale følgende hotel:

Hotel 1898 4*
Carrer del Rec Comtal 16-18
08003 Barcelona
På selve Ramblaen har man mange hoteller, der mangler charme. En undtagelse er det fantastiske Hotel 1898 4*, der dog også er et af byens dyreste hoteller. Hotel 1898 har fire stjerner, men ligger faktisk prismæssigt tættere på priserne på byens fem stjernede hoteller. Dette hotel ligger dels rigtig godt placeret, og både værelser, reception og restaurant er meget stilfuldt indrettet. I skal regne med at betale mindst 180 € for en overnatning. Et dejligt hotel med 4 stjerner der har en rigtig god placering.

Ramblaen i Barcelona
Ramblaen i Barcelona - Ramblaen i Barcelona på en dag fyldt med mennesker, før coronavirus lagde gaden øde hen.

Gracia-kvarteret

Dette område var tidligere en by, der lå uden for Barcelona, men da byen voksede I midten af 1800-tallet blev Gracia en del af Barcelona. Området har stort set inden hoteller men masser af lejligheder, men der ligger en række dejlige hoteller lige på grænsen til Gracia-kvarteret I den vestlige del af Eixample-kvarteret.

Gode hoteller i Gracia

I Gracia-kvarteret kan vi anbefale følgende hotel:

Casa Fuster 5*

Passeig de Gràcia 132
08008 Barcelona
Et luksushotel for enden af Passeig de Gracia i bunden af Gracia-kvarteret.

Barcelona for Børn
Kommer I til Barcelona med børn er det oplagt at vælge et af de mange hoteller i børnevenlige områder. Hvis I rejser til Barcelona i sommerperioden så kan I evt. vølge et hotel tæt på stranden. Disse hoteller er dog ofte lidt dyrere end hoteller i andre dele af byen. Den offentlige transport er meget effektiv I Barcelona, så I kan også vælge at bo lidt længere fra vandet og så tage bus eller metro til stranden.

Hvor skal man IKKE bo

Med så mange fantastiske områder I Barcelona, ville det være ærgerligt at vælge et kønsløst hotel i et af Barcelonas gamle industrikvarter. Hoteller som Ciutat de Sant Adriá Hotel kan vi ikke anbefale.

Vi kab hjælpe med at booke hotellet. Få et uforpligtende tilbud ved at klikke på knappen nedenfor. Bemærk at vi I de fleste tilfælde tilbyder hotellerne billigere end de priser, I får ved at gå direkte gennem hotellet.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden