Togbillet

Billetter til hurtigtoget i Spanien

Hurtigtoget tager dig fra Barcelona til Madrid på 2½ time

Hurtigtoget mellem Madrid og Barcelona, der blev åbnet i marts 2008, er for mange starten på en lille revolution inden for transporten i Spanien. Allerede i løbet af de første uger mente man, at den nye transportlinie ville udkonkurrere mange af de flyfgange der indtil for nylig var den eneste reelle mulighed, hvis man som privatperson eller forretningsmand skulle rejse mellem Barcelona og Madrid.

Spaniens hurtigtog betyder en revolution for transporten

Og forbindelsen mellem Madrid og Barcelona og har høj grad levet op til forventningerne. De rejsende har udtrykt tilfredshed med komforten, og togets punktlighed er i højsædet. Med mere end 5 minutters forsinkelse refunderes billetten således.

Den første forbindelse

Forbindelsen mellem Madrid og Barcelona er ikke den første forbindelse etableret mellem to byer med hurtigtoget eller AVE/TAV (Alta VElocidad eller Tren de Alta Velocidad), som det kaldes på spansk. Det hele startede i oktober 1986, da beslutningen om et nyt hurtigtog til Andalusien blev taget. I 1992 blev den første fobindelse etableret og i april 1992 kunne den første officielle rejse mellem Madrid og Málaga foretages, og i maj 2003 nåede man op på i alt 50 millioner rejser.

Frankrig ... og Nordeuropa

Efter at forbindelsen til Frankrig blev etableret i 2012 er afstanden til resten af Europa for alvor blevet mindre: Nu kan man komme Barcelona til Paris eller Milano på blot 4½ time.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden