Kunst

Foredrag om Spanien

Foredrag for grupper i Barcelona om byen, kulturen og historien

Kasper Christiansen er en erfaren foredragsholder, der siden 2000 har boet fast i Barcelona. Siden 2003 har han holdt en lang række foredrag i Danmark og Spanien, foredrag for skoler, foreninger og højskoler i Barcelona, samt årlige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Århus og Odense.

Foredrag

Kasper Christiansen har bl.a. holdt foredrag for følgende Folkeuniversiteter, skoler, firmaer og foreninger:

Kasper Christiansen

Kasper Christiansen har siden 2003 arbjedet som foredragsholder for private og offentlige firmaer, foreninger, Folkeuniversitetet, m.m. Kasper har en baggrund som Cand. Mag. I Litteratur- og Kulturformidling fra Københavns Universitet, og har desuden læst arkitekturhistorie og spansk kultur på Universitetet i Barcelona.

Kasper arbejder gennem Barcelona Rejser og City Tours Barcelona med firmarejser og grupperejser til Barcelona,.

Kasper Christiansen

Hvad siger folk om Kasper Christiansens foredrag?

"Kære Kasper. Tusind tak for et supergodt foredrag, som jeg har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger på.
Vi kunne godt have hørt på dig i endnu længere tid - det var meget inspirerende."

Lone Schmidt
Novo Nordisk Scandinavien


"Vi nød hvert et sekund. Kasper Christiansen var en fantastisk lærer, utrolig kompetent, meget vidende, til fingerspidserne velforberedt, struktureret, og vi er sikre på, at Kasper havde stof nok til et par dage endnu. Tak for en inspirerende weekend"

Venlig hilsen,
Christian og Helle Jensen (efter forelæsning på Folkeuniversitetet).


Guidede ture i Barcelona

Desuden arrangerer Kasper Christiansen guidede ture for internationale grupper, og har bl.a. arbejdet for:

Kasper Christiansens hjemmeside har du mulighed for at læse mere om foredragene.

Aktuelle foredrag

Foredrag I: Generel introduktion til Barcelonas og byens kultur

Barcelona har i løbet af de sidste 20 år udviklet sig til et mekka for moderne design, arkitektur og mode og er blevet et økonomisk, politisk og kulturelt knudepunkt i Europa. Når man besøger den moderne storby Barcelona, bliver det imidlertid klart, at byen også i tidligere perioder har spillet en central rolle i Europa.

Byens mange historiske monumenter, museerne og litteraturen vidner om en rig historie. På kurset vil vi foretage en kulturhistorisk rejse gennem Barcelonas og Cataloniens historie, fra romernes Barcino til nutidens moderne storby. Undervejs ser vi nærmere på ekspansionen i middelalderen og opførelsen af Det Gotiske Kvarter. Samtidig ser vi på områder uden for Barcelona, herunder Tarragona og Montserrat samt kongeriget Aragonien, der i 1137 forenede sig med Catalonien og flyttede kongepaladset til Barcelona.

Foredrag: Havets Katedral og Jordens Søjler

Dette nye foredrag bygger på to af de sidste årtiers absolutte bestsellere - Havets Katedral og Jordens Søjler. Begge romaner har formået at fange millioner af læsere over hele kloden - til trods for at begge bøger er på mange hundrede sider og har lange, byggetekniske beskrivelse og indeholder teologiske diskussioner fra perioden.

Foredraget kæder de to romaners handling sammen og sætter handlingen ind i en historisk kontekst. Der bliver inddraget billeder fra nogle af de vigtigste gotiske katedraler i Europa og de fortælles om, hvordan og hvorfor denne nye byggestil vandt terræn så hurtigt.

Der fokuserer ligeledes på selve byggeprocessen af katedralerne, periodens opfattelse af himmel og helvede, kunsten i kirkerne,i Middelalderen, håndværket og den historiske kontekst: inkvisitionen i Spanien, klosterbevægelsens grundlæggelse, den begyndende dyrkelsen af Snakt Jacob (Santiago de Compostella), Barcelonas udvikling i løbet af 1300-tallet, m.m.

Flere foredrag

Nedenfor finder du flere foredrag om Spanien ved Kasper Christiansen.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden