FC Barcelona

FC Barcelona

FC Barcelona er vlandt de største fodboldklubber i verden

Når FC Barcelona og Real Madrid spiller mod hinanden i El Clásico har kampen som regel omtrent 1 mia. tilskuere på verdensplan. FC Barcelona er en af tidens vigtigste fodboldklubber. Historien går tilbage til 1899, hvor klubben blev grundlagt, men det er inden for de sidste årtier, at klubben har haft sin storhedstid med spillere som Romario, Ronaldo, Laudup, Rnaldinho, Messi, Suarez, Neymay...

Fra 1899 til Dream Team

FC Barcelona blev grundlagt i 1899, men klubben oplevede sine mest succesfulde år i starten af 1990'erne med spillere som Laudrup, Stoitchov, Koemann, Guardiola og Romario. Under træner Johan Cruyff vandt holdet, man skulle kalde for El dream team, 4 ligaer på stribe og en Champions League.

Franco-tiden og FC Barcelona

Forholdet til Real Madrid blev efter borgerkrigen (1936-39) en politisk kamp overført til grønsværen - Real Madrid var Francos klub og FC Barcelona repræsenterede modstanden mod Franco og hans styre. I perioden efter borgerkrigen spillede man bl.a. den legendariske kamp i Madrid, hvor FC Barcelona tabte 11-1 til Real Madrid (1943) efter at FC Barcelona og dommeren havde fået besøg af politiet og fået at vide, at det ville få alvorlige konsekvenser, hvis de vandt.

Guardiola vender tilbage

Unge Guardiola, der som spiller i FC Barcelona havde succes på holdet med bl.a. Michael Laudrup, fik på rekordtid vendt skuden og skabt et godt arbejdsklima i FC Barcelona. Da han kom til som træner meldte han ud, at disciplin og hårdt arbejde ville blive kernebegreber - et stort skift efter Rijkaards laissez-faire politik årene før Guardiola kom til.

Efter at have skildt sig af med Ronaldinho og Deco, byggede Guardiola holdet op omkring stjernen Lionel Messi, og siden har holdet i lange perioder syntes utæmmeligt. 6-2 sejren over Real Madrid på Bernabeu og 5-0 kampene mod ærkerivalen på Camp Nou har foruden sejrene i Champions League finalerne stået som nogle af højdepunkterne.

Sæsonen 2010-2011

Guardiolas nøgleord var ydmyghed (som han lærte som bolddreng i klubben) og var med til at skabe tre succesår, første år med hele 6 trofæer og de sidste år er det blevet til flere flere mesterskaber og Champions League trofæer.

Camp Nou

FC Barcelonas stadion, Camp Nou, der på catalansk betyder "Det nye Stadion" har plads til 98.787 tilskuere og er dermed ét af de største i Europa. Man er i øjeblikket i gang med at udvide stadionet, så der bliver plads til et sted mellem 114.000 og 120.000 siddende tilskuere, når det står færdigt om 4 år. Dermed bliver stadionet det største i Europa og et af de største på verdensplan.

Billetter til FC Barcelonas kampe

Interesseret i at komme til kamp på Camp Nou (FC Barcelonas fodboldstadion) og se de mange stjernespillere live? Læs mere om, hvor du køber billetterne.

Læs mere

Mest læste artikler om Barcelona

Rejser, guidede ture & hoteller