Vinmarker

Alvaro Palacios

Alvaro Palacios er en af de vigtigste vinproducenter i Spanien

Alvaro Palacios er - sammen med danske Peter Sisseck - en af Spaniens mest omtalte vinproducenter i øjeblikket, og begge har de været med til at revolutionere spansk vin.

Alvaro Palacios laver nogle af de absolut bedste (og dyreste) vine i Spanien i Priorat-distriktet. Palacios kommer egentlig fra en familie, der hører hjemme i Rioja, og han laver desuden vin i Bierzo, men det er vinene i Priorat, der har skaffet Palacios berømmelse over hele verden. Hans læretid tilbragte han i Bordeux (på det legendariske Pomerol vinslot Château Petrus)- og hans topvine er præget af denne baggrund med deres stærke, ristede smag.

I 1993 købte Palacios 1,7 hektarer, La Ermita (la bonita Ermita, som Palacios kalder den), der ligger ved Gratallops. Der er måske tale om de bedste vinstokke i hele Priorat. La Ermita ligger på en stejl, nordvendt skråning og består udelukkende af Garnacha- (Grenache-)vinstokke, der stammer fra 1940'erne.

Alvaro Palacios' vine

L’ermita

L'ermita er Alvaro Palacios top-vin. Vinen blander garnacha med en smule cabernet Sauvignon. En stærk og elegant vin. Vinen har fået 97 point af vinguruen Robert Parker.

Finca Dofi

Finca Dofi er Alvaro Palacios andenvin. Vinen består af garnacha, cabernet sauvignon, Merlot og Syrah, og druerne kommer gamle vinstokke med lavt udbytte. En stærk vin med en kraftig aroma.

Les Teresses

Alvaro Palacios tredjevin og en anden af hans spænende priorat-vine. Flasken fås til en overkommelig pris, omkring 25 Euro i Spanien. Vinen laves på Garnacha, cariñena samt 10 % Cabernet Sauvignon. Vinen har en meget intens smag.

Pétalos del Bierzo

En ny vin i det smukke område i det nordvestlige Spanien, der har et fint kvalitet/pris-forhold: vinen kan erhverves for omkring blot 100 kr.

La Montesa

En vin fra Alvaro Palacios hjemstavn: Rioja. Vinen sælges for ca. 125 kr. i Danmark.

La Montesa Reserva

Vinen er lavet på økologiske druer: garnacha og tempranillo er de dominerende druer. Vinen sælges for ca. 225 kr. i Danmark.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden