Gotisk kunst

Gotisk kunst og arkitektur i Catalonien

Cataloniens rige arkitektoniske og kunstnering arv fra gotikken

Det Gotiske Kvarter (Barri Gòtic) og Born-kvarteret i Barcelona er nogle af de bedst bevarede middelalderkvarterer i Europa: her finder man bl.a. Kongepaldset, Santa María del Mar og de gotiske bymure. Dertil kommer en lang række spændende værker på Cataloniens mange museer. Først og fremmest MNAC-museet i Barcelona har meget at byde på.

Gotikken slog igennem i den sidste halvdel af det 13. århundrede i Catalonien og afløste dermed med ét slag den romanske stil, der havde været dominerende de sidste 250 år i området.

Begyndelsen på den gotiske stil

Den gotiske stil slog igennem i 1140'erne og 1150'erne i Frankrig. Paris var centrum for "opfindelsen" af gotikken, og Saint Chapelle, der i dag kan besøges i Paris' centrum, var et af de værksteder, hvor udviklingen fandt sted. Med gotikken blev det muligt at bygge større og bredere kirker end nogensinde før. Med udviklingen af stræbepiller og -buer kunne mad lede vægten af de mange tons sten udad i ned i jorden.

Santa María del Mar -
Santa María del Mar - en af de flotteste gotiske kirker i Barcelona

Barcelonas tre store gotiske kirker

Et af de smukkeste eksempler på gotikken i Barcelona er Barcelonas tre store gotiske kirker: Santa María del Mar, Santa María del Pi og Katedralen (La Seu). Læs mere om Santa María del Mar her.

MNAC - et skatkammer fyldt med gotisk kunst

Catalonien generelt og Barcelona i særdeleshed er fyldt med kunstskatte og arkitektoniske perler fra den gotiske periode - men et af de helt store skattekamre er MNAC, Barcelona største museum.

Åbningstider
Mandag til lørdag kl. 10.00-19.00 | Søn- og helligdage: 10.00-14.30. Entré: 8,50 euro. 30 % rabat til studerende og grupper. Gratis indgang til pensionister (+65). 1. søndag i måneden er museet gratis.
www.museonacional.cat

Nyheder & artikler, m.m.

rejsegarantifonden