Mies van der Rohe

Mies van der Rohes Barcelona Pavillion

Pavillionen er et af det 20. årh. vigtigste bygningsværker

Barcelonas afholdt sin første Verdensudstilling i 1888. I denne periode dominerede den lokale afart af Art Nouveau og Jugendstil ("El modernisme"), der i løbet af 1880'erne var begyndt at slå igennem. Til den 2. Verdensudstilling i 1929 var strømmen vendt, og en ny, arkitektur vandt frem: den nordeuropæiske funktionalisme

Den funktionalistiske bevægelse kom fra Nordeuropa, og i løbet af de næste årtier skulle arkitekter som Le Corbusier (i Frankrig) og Walter Gropius og Mies van der Rohe (i Tyskland) få indflydelse på arkitekturen i hele Europa.

- Læs mere om vores guidede tur til den moderne arkitektur

Barcelona pavillionen i Barcelona

Mies van der Rohes Barcelona Pavillion er et af denne nye strømnings absolutte hovedværker. I dag er byggeriet heldigvis et museum, så man kan besøge bygningen og se Barcelona stolen og skulpturen af Georg Kolbe.

Mies van der Rohe Barcelona Pavillionen
Mies van der Rohe
Mies van der Rohes Barcelona Pavillion. Billeder: Barcelona Rejser

Da verdensudstillingen var ovre blev bygnignen jævnet med jorden, men i 1986 besluttede man sig for at genopføre bygningen ud fra de oprindelige tegninger. Det skete samtidig med at man gjorde sig klar til at afholde de Olympiske Lege 6 år senere.

Vi anbefaler at opleve bygningen sammen med en række andre spændende bygninger og museer på Montjuic. Blandt andet kan Miro-museet, MNAC-museet og Det Olympiske Område anbefales.
ASTA
Enoturisme Penedes
Gouda
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex