Moderne arkitektur

Mies van der Rohes Barcelona Pavillion

Pavillionen er et af det 20. årh. vigtigste bygningsværker

Den funktionalistiske bevægelse kom fra Nordeuropa, og i løbet af de næste årtier skulle arkitekter som Le Corbusier (i Frankrig) og Walter Gropius og Mies van der Rohe (i Tyskland) få indflydelse på arkitekturen i hele Europa.

symbol
Barcelonas afholdt sin første Verdensudstilling i 1888. I denne periode dominerede den lokale afart af Art Nouveau og Jugendstil ("El modernisme"), der i løbet af 1880'erne var begyndt at slå igennem. Til den 2. Verdensudstilling i 1929 var strømmen vendt, og en ny, arkitektur vandt frem: den nordeuropæiske funktionalisme
Mies van der Rohes Barcelona Pavillon
Mies van der Rohes Barcelona Pavillon- et hovedværk inden for den moderne arkitektur

Barcelona pavillionen i Barcelona

Mies van der Rohes Barcelona Pavillion er et af denne nye strømnings absolutte hovedværker. I dag er byggeriet heldigvis et museum, så man kan besøge bygningen og se Barcelona stolen og skulpturen af Georg Kolbe.

Da verdensudstillingen var ovre blev bygnignen jævnet med jorden, men i 1986 besluttede man sig for at genopføre bygningen ud fra de oprindelige tegninger. Det skete samtidig med at man gjorde sig klar til at afholde de Olympiske Lege 6 år senere.

Vi anbefaler at opleve bygningen sammen med en række andre spændende bygninger og museer på Montjuic. Blandt andet kan Miro-museet, MNAC-museet og Det Olympiske Område anbefales.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden