Montjuic

Montjuïc

På Montjuïc finder man museer, parker og udsigtspunkter

Før De Olympiske Lege i 1992 var bygningerne på Barcelonas lille bjerg, Montjúic, gået i forfald. Men byplanlægningsprojekterne fra 1986 der ledte frem mod OL satte gang i byggeriet på bjerget, og det betød påbegyndelsen af en lang række nye, ambitiøse projekter. Man byggede en række nye, moderne aranaer til afholdelse af sportsbegivenheder, men restaurerede og forbedrerede også en række eksiterende bygninger og installationer.

Et af de projekter, der blev sat i gang, er genopførelsen af Mies van der Rohes berømte Barcelona Pavillion fra 1929. Byggeriet var blevet jævnet med jorden, men blev genopført ud fra de originale tegninger og med brug af de samme materiale. I dag er bjerget et yndet rejsemål for turister og den lokale befolkning pga. de mange museer og den spændende arkitektur.

Miró-museet

Blev opført af arkitekten Josep Lluis Sert mellem 1972 og 1975. Sert var nær ven af kunstneren selv, og han designede med denne bygning en af de bedste museumsbygninger i Barcelona. Foruden Mirós egne værker har museet midlertidige udstillinger af diverse samtidskunst.

Læs mere om Miró her.

Miró-museet på Montjuic
Skulpturer på Miro-museet på Montjuic i Barcelona

Det Olympiske Stadion

Her spillede RDC Espanyol i gamle dage. Nu bruges stadion til koncerter, diverse sportsaktiviteter, kulturarrangementer, m.m. Stadion er desuden kendt for sine statuer udført af den catalanske billedhugger Gargallo.

MNAC

For foden af Montjuïc ligger MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya), der har én af Europas største samlinger af middelalderkunst. Til museets perler hører den store samling af kunst fra de mange romanske kirker i området nord for Lleida. Dertil kommer en større samling af billedkunst, interiør og skulpturer fra den catalanske modernisme.

Udsigt fra MNAC
Udsigt fra MNAC-museet

Calatrava, Isozaki og Mies van der Rohe

I forlængelse af de olympiske installationer og svømmebassiner bygget op til afholdelse af Olympiaden i 1992 opørte man to værker af to af verdens førende arkitekter, henholdsvis Palau de Sant Jordi af Arata Isozaki og en telemast af Santiago Calatrava.

Calatrava Montjuic
Santiago Calatravas teleantenna

Mies pavillion
Mies van der Rohes smukke Pavillion i Barcelona, der blev designet til verdensudstillingen i 1929.

Læs mere om Mies van der Rohes Barcelona Pavillion

Poble Espanyol

I Poble Espanyol har man samlet et udsnit af de mange arkitektoniske stilarter fra de forskellige regioner i Spanien. Bygningerne er alle opført i forbindelse med Verdensudstillingen i 1929, som det også er tilfældet med Palau Nacional, der huser MNAC.

Parker

Der er talrige parker på Montjuic, og flere af dem har fremragende udsigt over Barcelona. Særligt er Jacint Verdaguer-parken, der ligger lige der hvor Kabelbanen kommer op anbefalelsesværdig

Bloster, Montjuic
Blomster i en af de mange parker på Montjuic.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden