Kunst

Salvador Dalí - det gale geni

Salvador Dalís spændende museum ligger i Figueres

Den catalanske kunstner, Salvador Dalí, var en af det 20. århundredes vigtigste kunstnere, og surrealismens vigtigste repræsentant. Dalí stammede oprindeligt fra Figueres - en mellemstor by et par timers kørsels nord for Barcelona, og det er også her, man finder hans store kunstmuseum i dag.

Skal I til Barcelona er det en oplagt mulighed at gå i dybden med "Det Gale Gení" og hans kunst. Faktisk er der mulighed for at se hele tre spændende museer:

1. Først og fremmest kan I besøge kunstmuseet i Figueres. Har satte Dalí i bogstavelig forstand sig selv i scene ved at omdanne Figueres teater til et surrealistisk kunstmuseum. Den surrealistiske dagsorden bag museet betyder bl.a. at der ikke er nogen kronologisk orden i samlingen, og desuden er der flere surrealistiske værker. I entréen bliver man mødt af en kæmpemæssig skultur af Venus, der står oven på en Cadillac. Bag bilen står Trajans søjle lavet af bildæk fra Michelin, og øverst oppe hævet over søjlen ser man galas robåd med en paraply over sig.

2. Desnæst har I mulighed for at besøge Dalís private hjem i den maleriske bugt Port Lligat, få kilometer fra Rosas. Her boede Dalí i lange perioder af sit liv og i sit altelie malede han mange af de berømte værker. husk at bestille tid i god tid, da der kun bliver lukket 8 personer ind ad gangen.

3. Endelig kan man besøge Dalís tredje museum i Catalonien,: tårnet i Púbol. Dalí købte dette middelalder-tårn til sin kone Gala. Dalí og Gala havde et åbent forhold, og Dalí tillod efter sigende, at Gala modtog sine elskere i tårnet.

Læs mere

Læs den fulde artikel om Salvador Dalí og hans kunst
rejsegarantifonden