Montseerrat

Montserrat

Catalanernes Hellige Bjerg ligger 40 km vest for Barcelona

Montserrat har spillet en hovedrolle i Cataloniens historie i flere omgange: under Den Spanske Borgerkrig, da republikkens præsident flygtede hertil og under Napoleons belejring af Spanien. I nyere tid har bjerget spillet en vigtig rolle som inspirationskilde for Antoni Gaudí, der har arbejdet på bjerget i en ung alder.

- Læs mere om vores ekskursion med privat bus og guide til Montserrat og vinhus.

Napoleons tropper i Bruc

For foden af Montserrat-bjerget, i den lille by Bruc udspillede der sig et mytisk slag mellem de lokale indbyggere og Napoleons besættelsesmagt: Napoleon havde forventet at det spanske folk ville tage imod ham som en helt, når han "befriede" dem fra deres (ifølge Napoleon) uduelige konge, Ferdinand VII - men Napoleon og hans tropper fik sig en grum overraskelse. Besættelsen af Spanien udviklede sig til et sandt mareridt for franskmændene. En af spaniernes legendariske sejre fandt sted for foden af Montserrat-bjerget i landsbyen Bruc. Her spillede en lille dreng på trommer, men trommerne, der gav genlyd i bjergene lød ifølge myten så voldsomt, at Napoleons tropper tog benene på nakken af frygt for at skulle kæmpe mod en hær, der var deres egen overlegen.

Den sorte madonna og Gaudí

Det vigtigste emblem på Montserrat er den sorte Madonna. Det siges, at figuren er blevet fundet i en grotte (la Santa Cova) der kan nås til fods på en halv time ved at følge stien, der leder ned fra klosteret. På stien mod Santa Cova finder man et værk, der er udført af Antoni Gaudí og Josep Llimona. Værket er Gaudís forbindelse til Montserrat-bjerget og trækker linier frem mod udførelsen af La Sagrada Familia. Montserratbjergets savtakkede former har klare ligheder med tårnene på den berømte kirke.

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden