Gracia

Gràcia-kvarteret i Barcelona

Kvarteret har mange hyggelige caféer og restauranter

Kvarteret Gràcia var for bare 150 år siden en landsby, der ikke var forbundet direkte til Barcelona. I dag er det en del af den catalanske storby, der er vokset voldsomt siden da. Men Gràcia bevarer stadig mange af sine traditioner - herunder Gràcia-festivallen, som man kan opleve hvert år i august.

Gran de Gracia
Facader på bygninger på hovedgaden Gran de Gracia

Gracia-kvarteret er et af de hyggeligtste i Barcelona. Der er masser af restauranter, caféer, butikker og pladser. Skal du finde en specialforretning eller slentre en tur, er en tur til Gracia et godt bud. Det er let at komme dertil, hvis du er i centrum. Et par stop med metroen fra Ramblaen (den grønne linie) og du er i Gracia. Det bedste er at stå af ved Fontana-stationen, så er du i centrum af kvarteret.

Plaça del Sol

Gràcia har en håndfuld pladser, og Plaça del Sol er en af de mest populære i kvarteret. Her kan man opleve levende musik og pladsen fyldes med mennesker, når temperaturen er til det.

Gracia plads
Gracia-kvarteret har mange hyggelige pladser.

Gracia-festivallen

Den årlige byfest i Gracia (Festa Major de Gràcia) er en af Barcelonas helt store begivenheder. Hundredetusindevis af mennesker kommer forbi bydelen i midten af august når festivallen løber af stablen.

Verdi Park og cine-verdi

Denne legendariske biograf er en af de få, hvor man kan se film på originalsproget. Ellers synkroniserer man som bekendt de fleste film i Spanien. Biografen har en bred vifte af filmtilbud, men satser særligt på lidt smallerede, internationale film, som kan være sværere at finde i andre biografer i Barcelona.

Diskoteket Otto Zutz

Kommer du til Gracía om aftenen er der som sagt masser af barer i kvarteret. Der ligger også et par diskoteker, og det kendteste er Otto Zutz, der har intet mindre end 4 etager. På hver etage, er der forskellige genrer af musik, så der er lidt for enhver smag.


Gaudís Casa Viçens

Ikke mere end et par minutters gang fra metrostationen Fontana ligger Antoni Gaudís Casa Viçens, der er en af de allerførste bygninger i modernistisk stil, opført i 1883. Det er et af de første værker af den catalanske arkitekt. Byggeriet viser tydelig inspiration fra maurisk arkitektur er og et spændende, tidligt værk, meget anderledes fra den sene Antoni Gaudís arkitektur.

Gaudís Casa Vicens i Gracia
Casa Vicens - Antoni Gaudís første hus, der blev opført mellem 1883 og 1885, ligger i kvarteret Gracia.

Smedejernslågen
Detalje fra Antoni Gaudís Casa Vicens - smedejernsgitteret ligner palmeblade, der er sat sammen til et flot mønster. Huset kan besøges på Carolines-gaden i Gracia-kvarteret

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden