Alhambra

Alhambra

Alhambras mauriske paladser

Alhambra i Granada, Sydspanien er det vigtigste maurerske bygningsværk i Europa. Maurerne dominerede Granada fra 1238 til 1492. Det meste af Alhambra er opført i 1300-tallet

Forbindelsen til Catalonien

Alhambra har også påvirket Cataloniens historie. Det moderne Catalonien er et resultat af den stødpudezone, Karolingerne grundlagde i den nordøstlige del af Den Iberiske Halvø som et forsvarsområde, der skulle holde maurerne ude af det karolingske rige.

Efter hårde kampe i løbet af både 7- og 800-tallet lykkedes det i slutningen af 900-tallet at holde araberne ude af Den Store Mark, som området blev kaldt, og herefter forskansede araberne sig i det sydlige Spanien. Derfor skal man tage til Andalusien (Sydspanien), hvis man i dag vil opleve arven fra den arabiske kultur.

Arven fra araberne: ekskursioner til Alhambra

Til forskel for området omkring Barcelona er der i Andalusien utallige skatte fra den arabiske højkultur - og kronjuvelen i Sydspanien er Alhambra. Efter at araberne tabte både Cordoba og Sevilla i den første halvdel af 1200-tallet var Granada den sidste bastion, der forblev på arabernes hænder helt indtil 1492. Den centrale del af Alambras paladser blev bygget i løbet af 1300- og 1400-tallet. Fra denne periode stammer bl.a. den berømte løvegård.

Billetter til Alhambra

Kommer I til Alhambra med en gruppe, kan vi hjælpe med at arrangere guidede besøg og skaffe billetter til Alhambra. Via Alhambras egne kanaler kan man på nettet makskimalt købe 10 billetter. Kommer I til Alhambra som gruppe, kan vi som autoriseret agent hjælpe med billetterne.

Alhambra
Alhambra - et fantastisk byggeri i Andalusien

Firmarejser, kongresser & erhvervsrejser

rejsegarantifonden