Rejser til Barcelona
Kontakt
Montjuic

Montjuïc

På Montjuïc-højen finder I museer, udsigtspunkter og gode hoteller

Før De Olympiske lOlympiaden i 1992 var bygningerne på Barcelonas lille bjerg, Montjúic, gået i forfald. Men byplanlægningsprojekterne fra 1986 satte gang i restaureringen af bygningerne på bjerget og betød påbegyndelsen af en lang række ny byggeprojekter. I dag er bjerget et yndet rejsemål for turister og den lokale befolkning pga. de mange museer og den spændende arkitektur.

Miró-museet

Blev opført af arkitekten Josep Lluis Sert mellem 1972 og 1975. Sert var nær ven af kunstneren selv, og han designede med denne bygning en af de bedste museumsbygninger i Barcelona. Foruden Mirós egne værker har museet midlertidige udstillinger af diverse samtidskunst. Læs mere om Miró her.

Det Olympiske Stadion

Her spillede RDC Espanyol i gamle dage. Nu bruges stadion til koncerter, diverse sportsaktiviteter, kulturarrangementer, m.m. Stadion er desuden kendt for sine statuer udført af den catalanske billedhugger Gargallo.

MNAC

For foden af Montjuïc ligger MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya), der har én af Europas største samlinger af middelalderkunst. Til museets perler hører den store samling af kunst fra de mange romanske kirker i området nord for Lleida. Dertil kommer en større samling af billedkunst, interiør og skulpturer fra den catalanske modernisme.

Calatrava og Isozaki

I forlængelse af de olympiske installationer og svømmebassiner bygget op til afholdelse af Olympiaden i 1992 opørte man to værker af to af verdens førende arkitekter, henholdsvis Palau de Sant Jordi af Arata Isozaki og en telemast af Santiago Calatrava.

Poble Espanyol

I Poble Espanyol har man samlet et udsnit af de mange arkitektoniske stilarter fra de forskellige regioner i Spanien. Bygningerne er alle opført i forbindelse med Verdensudstillingen i 1929, som det også er tilfældet med Palau Nacional, der huser MNAC

ASTA
Enoturisme Penedes
Gouda
Catalunya Gastronomía
Visa, Mastercard & Amex